coachen

2012-09-13 09.11.32 (3)

Ik heb geen snelle makkelijke oplossing in een la in mijn kast liggen. We kijken samen, analyseren, maken soms een uitstap naar het verleden, zoeken en gaan dan vooral aan de slag met wat werkt. Daarbij mik ik op duurzaamheid, een woord dat populair is tegenwoordig en toch voor mij wel een mooie lading dekt: oplossingen zoeken die blijvende gedragsverandering inzetten. Voor mij is de motor tot blijvende verandering de motivatie: focus op motivatie zet je in beweging en houd je ook in beweging. Daarbij stel ik je de volgende vier vragen: Waar verlang je naar? Heb je er vertrouwen in dat je het kunt? Wat zijn voor jou goede redenen om te veranderen? En niet geheel onbelangrijk: wat als je er niets aan doet?
Coachen kan één op één, maar soms is het ook goed om het systeem te coachen: het team, de relatie, de afdeling. Dit doe ik soms alleen en soms in samenwerking met een collega-coach.