Werken met mensen is mijn vak. Daar begon ik mee toen ik 22 jaar was en nu, inmiddels 67 jaar doe ik dat nog steeds. Onderweg ben ik een aantal keer van “beroep” veranderd. Maar juist dit heeft mij een rijke ervaring gegeven:

Coachen en trainen doe ik inmiddels 22 jaar. Ik heb veel ervaring met trainen zowel in Nederland als over de grens: in China (trainen van trainers) en in Zuid-Afrika (trainen van hulpverleners seksueel geweld). Ik train in het bedrijfsleven, voor Talentcoach Nederland (de koppeling van het bedrijfsleven en kansarmen Nederlanders) en ook voor de Vrijwilligersacademie in Amsterdam (vrijwilligers die in de informele zorg werken en vrijwilligers coördinatoren).
Welke onderwerpen en theorie en modellen in mijn trainingen aan bod komen zie je hiernaast.
Mijn coachingsklanten komen vanuit zowel het bedrijfsleven als de non-profit organisaties.

Ik ben erkend mediator. Als jullie er samen even niet meer uitkomen, niet meer de ruimte hebben om echt naar elkaar te luisteren en tot oplossingen te komen kan een mediator uitkomst bieden. Ondersteunen om de communicatie weer op gang te krijgen zodat jullie kunnen uitzoeken wat voor beiden het beste is. Dit kan op de werkvloer zijn, in de buurt, met vrienden of in de familiesfeer. Mijn specialisatie is familie/scheidingsmediation, maar denk ook aan mij bij arbeidsconflicten en burenruzies. Ik werk onder andere voor de Rechtbank Amsterdam.

Ook ben ik een geregistreerde (externe) Vertrouwenspersoon Integriteit en Ongewenste Omgangsvormen. Als vrijwilliger werk ik hiermee bij COC Nederland en verder ben ik in te huren.

Psychomotorische therapie gaf ik 18 jaar op een dagbehandeling persoonlijkheidsstoornissen,  individueel poliklinisch met vooral mensen met posttraumatische stress en op de angst en paniek polikliniek.

Als fysiotherapeut werkte ik 5 jaar in een Amsterdamse arbeidersbuurt en in Zambia op een school voor lichamelijk gehandicapte kinderen.
Vormingswerkster was ik 3 jaar voor Ontwikkelingssamenwerking: ondersteunen van mensen die werken aan bewustwording van ontwikkelingsproblematiek hier in Nederland.

Het samen op weg zijn, de puzzels die we daarin tegenkomen en de oplossingen die we zoeken en uitvoeren maakt mij vrolijk en geeft mij energie.
En meestal werkt dat aanstekelijk.

Coachen doe ik vooral in mijn werkruimte in Amsterdam Zuid, maar kan ook ergens anders als we daar samen op uitkomen. Trainen kan overal, daar waar wij afspreken dat we dat gaan doen. Mediation doe ik voor de Rechtbank Amsterdam aldaar en anders in een ruimte van het Coachhuis in het land.

wegwijzer

wegwijzer

Mijn aanbod vind je onder het kopje "jij". Onder "ik" lees je over mijn achtergrond, mijn uitgangspunten en mijn cv. ...

Lees meer

onderweg

onderweg

Waar ben je naar op weg en vooral wat gaat jou helpen om daarin verder te komen? Of waar wil ...

Lees meer

autonomie

autonomie

Je eigen regie in handen nemen, hebben en houden is waar het mij om draait. Op je eigen pad lopen ...

Lees meer

authenticiteit

authenticiteit

Heb je contact met jezelf, ben je jezelf in wat je aan het doen bent? Vanuit geloof in jezelf (zelfvertrouwen) ...

Lees meer

coachen

coachen

Ik heb geen snelle makkelijke oplossing in een la in mijn kast liggen. We kijken samen, analyseren, maken soms een ...

Lees meer

trainen

trainen

Trainen lijkt soms het coachen van meerdere mensen tegelijk. Vaak van eenzelfde bedrijf, soms van eenzelfde afdeling, een team. Ik ...

Lees meer

coachend trainen

coachend trainen

Ik vind het heerlijk om op twee niveaus bezig te zijn: technieken aanleren aan een groep, die dat dan weer ...

Lees meer

mediation

mediation

Ik ben registermediator bij MfN met specialisatie familie en scheidingsmediationIk denk met je mee over hoe met respect voor elkaar ...

Lees meer

verdragen

verdragen

Niets zo lastig als accepteren wat zich voordoet. Oftewel: dat wat er is , is er. Adem in, adem uit ...

Lees meer

thema’s etc.

thema's etc.

communicatie in de breedste zin van het woord: interactie, contactgericht communiceren, feedback, grenzen stellen, assertief gedrag, omgaan met lastig gedrag, ...

Lees meer

opleidingen

opleidingen

Gymnasium B, HBO fysiotherapie, WO bewegingswetenschappen, Rationele Effectiviteit Training, Mindfulness, Groepsdynamica, Organisatie Relatie Systeem Coaching, Registermediator bij MfN. Dit zijn mijn ...

Lees meer

driehoek

driehoek

De driehoek heeft drie punten en drie vlakken. Op de punt staan: topzwaar zijn als het ware, doen we als ...

Lees meer

samenwerking

samenwerking

Samen sta je sterker dan alleen. Ook al heb ik een eenvrouwszaak, ik heb mij ook verbonden met een aantal ...

Lees meer

English

Especially in the field of communication I have much to offer: verbal and non-verbal communication, feedback, Rational Effectiveness Training, Leary’s ...

Lees meer

wijsheid

wijsheid

Wat is wijsheid? Wie  niet waagt wie niet wint. Of zoals Loesje zegt:  niet geschoten is altijd mis. Helpt dat je ...

Lees meer